Oktober Biergarten


Oktober Biergarten

Mini oktoberfest költözik a Gellért Sörözőbe
Sramli zene, bajor perec és német főzetek

A sörimádók őszi kánaánja megnyitja kapuit, és literes korsókba csapolt főzetekkel, sramlival, faházakról lógó girlandokkal és bajor perecekkel várja az Oktoberfest hangulatára szomjazókat. Az Oktober Biergarten október 8. és 11. között eleveníti meg a német sörforgatagot a teraszunkon.

Október második hetére a legnépszerűbb német főzetek és szaftos bajor sörkorcsolyák sorakoznak fel a Gellért Sörözőben. Az Erdinger házában három különlegességgel is készülnek, köztük kifejezetten a sörünnepre főzött Erdinger Oktoberfesttel, mely kevésbé kesernyés aromakomló felhasználásnak és hagyományosan hosszantartó erjesztési eljárásnak köszönhetően nyújt könnyed élvezetet az Oktober Biergarten vendégeinek.

A bajor különlegességek mellett a Német sörök háza a legnépszerűbb pilseni típusú főzeteket veri csapra, így Bitburger, Wernesgrüner, Radeberger, Köszritzer vagy Dab főzetek közül már egészen biztos újratölthetik korsóikat a látogatók.

Természetesen a végtelen literes korsók tartalmas sörkorcsolya után kiáltanak, melyekről a Gellért Söröző & Brasserie csapata gondoskodik:

  • Obazda – bajor fűszeres sajtkrém pereccel, kerti zöldségekkel sajtkrém császárzsemlével /vegetáriánus
  • Bajor perec fűszeres mustárral
  • Préselt malackocsonya zöldsalátákkal, bajor rozskenyérrel
  • Grill bajor kolbász karamellizált hagymával, fűszeres mustárral, bajor pereccel – vegán verzióban is!
  • Sörrel sült konfitált csülök bajor káposztával, szalvétagombóccal
  • Almás rétes meleg vaníliaszósszal

Ráadásul miután az egyszeri sörkedvelő erőt merített a bajor főzetekből és a combos lakomából, sörösrekesz-tartó és egylitereskorsó-tartó versenyen mérettetheti meg magát.

A szervezők az elmúlt hónapok veszélyhelyzetét figyelemmel kísérték, így az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva és betartatva várják a látogatókat egymástól legalább másfél méterre elhelyezett sörpadokkal és a kiállítóknál biztosított folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséggel.

Figyeljünk egymásra, és találkozzunk az Oktober Biergarten-en október 8. és 11. között a Gellért Sörözőben! A BELÉPÉS INGYENES!

Nyitvatartás:
Október 8. csütörtök: 16:00 – 23:00
Október 9. péntek: 16:00 – 23:00
Október 10. szombat: 12:00 – 23:00
Október 11. vasárnap: 12:00 – 23:00

További részletek a Facebook eseményben: ITT