Malachússal töltött sörretek

A nyár kedvence
Frideczky András séftől
Hozzávalók 4 személyre
Sörretek
Sörretek – 4 db
Marhahús leves – 1 l
Vaj – 50 g
Töltelékek
Sertés dagadó – 500 g
Vöröshagyma – 1 közepes fej
Fokhagyma – 1 gerezd
Rozmaring – 1 szál
Kakukkfű – 1 szál
Egész fekete bors – 5 szem
Só
Libazsír – 500 g
Libazsír – 50 g
Vöröshagyma – 1 közepes fej
Fokhagyma – 1 gerezd
Füstölt mangalicakolbász – 100 g
Köret
Parázsburgonya – 800 g
Póréhagyma – negyed szál
Újhagyma – 1 szál
Vaj – 100 g
Petrezselyem – 1 csokor
Jus – 4 dl
Elkészítés:
A marhahúsleveshez hozzáadom az 50 g vajat, és a 4 db meghámozott sörretket, a nagyságuktól függően – kb. 20 perc alatt ressre főzöm, majd kiveszem a forró levesből, és kihűtöm. Kalapot és talpat vágok neki, és kivájom a belsejét.
A sertésdagadót megsózom, és a forráspont alatti, gyöngyöző libazsírba teszem. A félbevágott vöröshagymával és fokhagymával, valamint a fűszerek hozzáadásával puhára konfitálom. A megpuhult húst szálakra szedem és hozzákeverem a finomra vágott, libazsíron megpirított vöröshagymát és fokhagymát. Az így elkészült tölteléket betöltöm a sörretekbe.
A karikára vágott póréhagymát és újhagymát a vajon gyengén megfuttatom, és a serpenyőben összekeverem a már megfőtt parázsburgonyával, majd megszórom a petrezselyemmel. Végül elkeverem a jus-vel.
Turbózd fel!
Még izgalmasabbá tehetjük a tölteléket, ha mangalicakolbász chipset is keverünk bele. A kolbászt apró kockákra vágom, egy kis libazsíron közepesen megpirítom és a betöltés előtt a kész töltelékhez keverem.