Giorgio-Gerardo

Giorgio-Gerardo

Minden címkének van egy története

Lexikonok, úti-, történelem- és imakönyvek örökítik meg annak a 10. és 11. század fordulóján élt lombardiai származású bencés szerzetesnek a nevét, aki a hitéért mártírhalált halt, és akiről utóbb a Gellért-hegyet és a szállodát is elnevezték.

Gellért püspök, akinek eredeti neve Giorgio Sagredo volt, gazdag családban született az itáliai Velencében. Később, amikor teolólgiai tanulmányai során magasabb szintre lépett, a Gerardo Sagredo nevet kapta meg. Egyes adatok szerint a Szentföldre igyekezett, de a Gondviselés tervei szerint Magyarországra jött egy magyar bencés hívására. Más források azt írják, hogy I. István kívánságára kezdett hazánkban hittérítő tevékenységet folytatni. Az bizonyos, hogy István király fiának, Imrének lett a nevelője, majd 1030-tól marosvári (csanádi) püspökként megalapította az ottani székesegyházat és monostort. A legenda szerint 1046-ban a Kelen-hegyről egy hordóba zárva taszították le a Dunába a kereszténység ellen lázadó pogány magyarok. Gellért püspököt 1083-ban István királlyal és Imre herceggel együtt szentté avatták.

A ház kézműves sörét és prémium kategóriás búza sör változatát róla neveztük el.

A Gellért Söröző szortimentjének egyedi címkés söre frissítő, malátaközpontú, egyszerű és barátságos szűrt sör. Alkoholtartalma kiváló lehetőséget nyújt akár a közepesnél nagyobb mennyiség elfogyasztására is.

 

 

Giorgio_Gerardo2

7Comments

Add yoursTisztelt Vendégünk!

Értesítjük, hogy a Danubius Hotel Gellért december 1-én bezárt és a továbbiakban nem a Danubius Hotels üzemelteti.

Dear guest,

We would like to inform you that Danubius Hotel Gellért closed on 1 December and will no longer be operated by Danubius Hotels.